Как да намалим пластмасата в океаните?
/
/
Как да намалим пластмасата в океаните?

Как да намалим пластмасата в океаните?

Сигурно вече неведнъж си чувал колко опасна за планетата и за здравето ни е пластмасата. Всяка година 8 милиона тона пластмаса свършват в океаните. Тази пластмаса се раздробява на малки частици, наречени микропластмаса, които заедно с подобни частици, отделени при прането на дрехите ни, влизат в хранителната верига през водата и накрая попадат в нас.

Ново проучване,  инициирано от WWF, открива, че хората поглъщат 5 грама или 2 000 частици микропластмаса за една седмица. Това се равнява на 1 кредитна карта на всеки 7 дни или 1 гребен за 21 дни.

Колко точно пластмаса включва твоят режим на хранене, можеш да пресметнеш сам на страницата на WWF.

Какво обаче можеш да направиш по въпроса, за да спасиш себе си и планетата от пластмасата?

Споделяме ти няколко бързи и сигурни начини, по които можеш да въздействаш положително на околната среда.

  1. Помогни на WWF и глобалната общност да убеди правителствата да подпишат международно споразумение, задължаващо правно всички страни по него, да сложат край на замърсяването с пластмаса. Вече 1 614 700 човека от цял свят се включиха в петицията. Присъедини се и ти с 2 клика тук.
  2. Избери неправителствена еко организацията, която харесваш, и стартирай своите редовни месечни дарения към нея. По този начин не просто подкрепяш инициативите й, а инвестираш в едно устойчиво развитие и бъдеще без пластмаса. Ако имаш време, можеш да се включиш в кампаниите на огранизацията и като доброволец, дарявайки от времето си за бъдещето на планетата.
  3. Кажи „НЕ” на пластмасовите сламки, чаши, бутилки и други продукти за еднократна употреба. Green Vibe ти предлага селекция от аксесоари за пътешественици, изработени от рециклирани или природосъобразни материали, които не нанасят вреда на природата. Разгледай ги тук. За всяка твоя покупка Green Vibe дарява 1 лев на местни кауза за опазване на околната среда в България.
Сподели тази статия

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Въведете търсена ключова дума и натиснете Enter

Количка

Нямате артикули в количката.